• Italiano (IT)
    • English (UK)
New Council Chamber for the Lazio Region

New Council Chamber for the Lazio Region

by PICALARGA S.R.L.

 

The project involved the transformation of the old cinema with a rectangular plan with a new hall with multiple floor steps, like a small parlament.

The project, designed by arch. Bruno Agates, proposes the creation of a floor where the "coilon" serves to house the counselors and the "skene" in hosting the Presidency.

In the large corner, were placed the Presidency benches with five useful posts, benches of the politicians arranged in two rows with thirteen useful posts, two tables for officials and reporters with twelve useful places. In the hall at the House were arranged 72 positions for advisers, including two places for the disabled. Also two smaller tribune intended to accommodate the Director and a few sessions for journalists and authorities. Behind the House, separated by a safety glass partition, was placed the area dedicated to the public with ninety-two seats plus space for people with disabilities.

The floors along the terraces of the House and the Presidency were created in wood and the lower ones in marble on drawing, like ramps.

The walls were designed in wood in the lower part and in fabric at the top to ensure optimal acoustics.

Also clearly visible from each side of the House have been designed: a large screen, two plasma video screens, two large screens and electronic paintings. Also each of the Councilors area have been designed with computer and video.

The ceiling made with an elegant drape, wooden structure houses the coat of arms of the Lazio region.

Always on the ceiling, a series of radial beams distribute the lighting fixtures bordering the little luminous canopy.

Italian Contribution to the project

Picalarga realized the key in hand project of redevelopment and reorganization of the new Hall of the Regional Council of Lazio.

Initially with the demolition of the existing rectangular movie room, then the construction of terraces on which to place the new hall.

Then, the creation of the wooden structure of the hall complete with wooden benches, complete installations for each station for Councillors, equipped with computers with ups and downs and hidden inside the counter.

The area of access to the public saw Picalarga committed to creating a stained-glass window shaped of iron and wood, consisting of reinforced laminated glass .

Also, the walls of the room, partly straight, partly cenitnate, were covered by plywood panels composed boiseries edged and Walnut-veneered alder. The ceiling was made with a Sunburst design in plaster and plasterboard with overlapping bands to break up the sound waves and improve the acoustics of the room.

  • PICALARGA S.R.L.

    PICALARGA S.R.L.

    Name:
    PICALARGA S.R.L.
    Address:
    Via del Pavone, 86 - 00063 Campagnano di Roma (RM)
    Contract:
    Banks, Bar/Restaurants, Business centers, Congress Centres, Cultural Centres, Hotels, Museums, Offices, Religious buildings, Theatres
    Industry:
    Construction, Furnishing
    Business/product:
    Doors and window frames, Interior designer, Office furnishing, Restoration, Restoration, Stairs
    Web Site:
    www.picalarga.com
    Email:
    Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
     
SCROLL TO TOP